Airmaxwebsite.nl Overzicht van alle informatie over Maxjes

info@airmaxwebsite.nl


Trivia

De meest bijzondere, bizarre en dure sneakers

Dat sommige mensen erg ver gaan in hun hobby’s is geen nieuws. Zo kan dit ook hard gaan met schoenen. Vrouwen hebben collecties vol hakken, maar ook sneakers zijn tegenwoordig serious business! Hieronder een leuk overzicht van de meest opvallende sneakers die we zijn tegengekomen.

Dip ze in goud of diamant

Of wat denk je van deze Swarovski Adidas sneakers, volledig gehuld in Swarovski diamanten? Of ze nog lekker lopen is de vraag (moet zwaar zijn, die diamanten!), maar het prijskaartje hiervan ligt in ieder geval boven de €3000. Als je geld over hebt, kan je je schoenen ook gewoon in het goud dopen. In dit geval zien we een paar gouden Nikes voor €6000, compleet verguld in 24 karaats goud! Een iets leuker prijskaartje hebben deze bronzen Air Jordans die waarschijnlijk vooral leuk zijn om naar te kijken in plaats van te dragen!

Laat je sneakers ontwerpen, signeren of dragen door een celebrity

Nike doet het goed met de basketballers – Michael Jordan en Kobe Bryant zetten hun handtekening een op paar Nikes, die uiteindelijk geveild werden (o.a. op Ebay) voor meer dan €50.000. De marktwaarde van deze gesigneerde sneakers is dus behoorlijk hoog!

Pharell Williams werkte met Adidas samen aan een limited edition sneakers met tekeningen en zinnen van Pharell erop. De winst zou naar het goede doel gaan en met een prijskaartje van €1200 lijkt dit een goede deal voor het goede doel in kwestie. Eminem deed het zelfde trucje met Nike in 2006, waarbij Eminem een zelf ontworpen, gelimiteerde editie van 7 paar op de markt bracht voor €2800. Ook Kanye West stapte met Nike in het bootje bij het ontwerpen van de Nike Air Yeezy. Deze editie gaat tegenwoordig voor meer dan €4000 op de markt via Ebay

Een iets meer bizar voorbeeld, en we zetten onze vraagtekens bij of dit item ooit verkocht is, is het “Converse monster”.

Als je nou geen genoeg kan krijgen van deze sneakers, kan je altijd nog naar het Brooklyn Museum, wat op het moment een expositie over sneakers heeft: “ The Rise of Sneaker Culture”. Een prima uitje voor de echte sneakerhead!