Airmaxwebsite.nl Overzicht van alle informatie over Maxjes

info@airmaxwebsite.nl


Online sneakers

De online sneaker industry

Net als vele andere consumenten producten, worden ook schoenen tegenwoordig veelal over het internet verkocht tegenwoordig. Vele webshops, veilig platformen, zelf je schoenen ontwerpen, wereldwijde verzending – het wordt de consument steeds makkelijker gemaakt om de vetste sneakers in zijn bezit te krijgen. In dit artikel nemen de we de sneaker industrie, die deze dagen in de Verenigde Staten al een waarde heeft van $48 miljard, eens onder de loep.

Sneaker industrie

In 2014 controleerde Nike, inclusief het Jordan brand, 92% van de sneakermarkt in de Verenigde Staten. Dat het een competitieve industrie is, is wel duidelijk. Grote basketbal en hiphop sterren krijgen jaarlijks miljoenen betaald om de sneakers van een bepaald merk te dragen en promoten. Zo krijg bijvoorbeeld Allen Iverson, tijdens zijn levenslange contract, 7 miljoen per jaar (!!) in een samenwerking met Reebok.

Fanatieke sneaker verzamelaars kunnen tegenwoordig ook hun hart ophalen op het internet. Tegenwoordig wordt zo’n 30% van alle schoenen online besteld. Door deze ontwikkeling gaan ook de “gewone” schoenenwinkels kijken naar manieren om zich op internet te ontpoppen. Maar als we verder kijken is niet alleen het kopen van “normale” sneakers steeds makkelijker, maar ook de meer zeldzame exemplaren zijn tegenwoordig op te sporen via webshops en veiling sites. Op het moment verkoopt bijvoorbeeld het Shoezeum, wat in Las Vegas open was tussen 2010 en 2012, een selectie van de 2500 paar die deze “sneakerhead” in zijn bezit had. Ook op Sneakerpedia zijn vele bijzondere paren te vinden en Ebay heeft een enorme verzameling aan sneakers op het platform staan.

Online sneakers maken en bestellen

Merken zoals Nike laten je nu je eigen sneakers ontwerpen en bestellen. Bij Nike kan je kiezen uit de meest mooie kleuren, motieven, veters, materialen en je kan zelfs je eigen (of iemand anders zijn) naam op je schoen laten zetten. Ook bij Converse kan je kiezen uit verschillende modellen en stijlen om je persoonlijke sneaker te creëren. Je weet op deze manier zeker dat je buurman of vrouw niet de volgende dag met precies dezelfde schoen op dat feest komt!

Bezorging van sneakers

Dat deze mooie sneakers dan ook nog op je deurmat bezorgd worden is helemaal mooi. Sommige webshops brengen echter verzendkosten en retourkosten in rekening. Bekijk een overzicht van webshops die schoenen gratis verzenden en een overzicht van winkels waarnaar je schoenen gratis retourneren kunt.