Airmaxwebsite.nl Overzicht van alle informatie over Maxjes

info@airmaxwebsite.nl


Sneakerheads

Sneakerheads

Een sneakerhead klinkt misschien als een heel eng iemand, maar is in werkelijkheid iemand die simpelweg groot fan is van sneakers (schoenen). Air Jordans, Nike Air Max, Converse, Vans, noem ze maar op! De sneakerhead beweging is ontstaan in de Verenigde Staten in de tachtiger jaren. Met name door basketbal en specifiek basketbal ster Michael Jordan zijn deze schoenen enorm populair gevonden. Daarnaast veroverde de sneaker ook zijn plaatsje in de HipHop cultuur en werden langzaam aan status symbolen.

Wie zijn deze mensen?

Maar wie zijn dan deze sneakerheads? Dat is lastig te beschrijven. Er zijn vele zogenaamde sub-culturen. Denk maar aan de jonge tieners die de winkel centra afstruinen voor de coolste sneakers, of de fashionistas die de sneakers van de meest bekende ontwerpers als eerste willen hebben of de celebrities die grote bedragen neerleggen voor limited edition sneakers. Ook heb je types erbij zitten die sneakers als echte fashion statements gebruiken en soms meer geld uitgeven aan schoenen dan aan kleding. Ook in de skateparks worden de Nike Air Max en Vans vaak gespot. Maar wat doen al deze mensen dan?

  • Sneakers verzamelen Deze groep verzamelt sneakers als hobby. Deze mensen hebben vaak grote collecties schoenen waaronder bijzondere of gelimiteerde edities. Deze groepen zal je vaak op instagram vinden! Echte sneakerheads kunnen vaak ook goed onderscheid maken tussen echte en neppe sneakers, die veelal op de zwarte markt worden verkocht.

  • Het verhandelen van sneakers Deze mensen kopen bijzondere sneakers (wat betreft kleur of editie) op in de winkel, en verkopen ze later, als ze een ware hype zijn geworden, verder voor bizar hoge prijzen. Deze mensen worden over het algemeen niet gezien als echte sneakerheads omdat het gewoon om het geld gaat, maar al met al zijn het wel specialisten in de markt als het gaat om het vinden van de meest exclusieve sneakers!

Er is geen echte definitie van een sneakerhead. Wanneer ben je het wel of niet? Je hebt natuurlijk ook gewoon mensen die sneakers heerlijk vinden lopen. Dit is natuurlijk waar het uiteindelijk allemaal om gaat bij schoenen.

Of toch niet? Wij shoppen nog even verder!